24 Haziran 2009

richard jefferson for çer & çöp


Gecenin asıl bombası San Antonio Spurs'ten.. Pau Gasol'un cap boşaltma karşılığında Lakers'a gelmesine çok içerleyip bir kurul isteyen Gregg Popovich bombayı patlatıp cap boşaltmaya çalışan Milwaukee Bucks'a 2 yıl sonra biten kontratları ve gereksiz oyuncuları verip ligin en önemli 3 numaralarından birini kadrosuna kattı.. Spurs Tim Duncan ve Manu Ginobili eşliğinde son kurşunlarını atıyor ve bu takasla yine iddialı bir konuma gelmeyi başardılar.. Tony Parker, Manu ve Jeff'le klas bir back court'u oluşturdular.. Arkada dizleri zayıflayan Tim Duncan biraz daha rahatladı.. Etrafta Rasheed Wallace'ı bağlamaya çalıştıkları konuşuluyor ki böyle bir durumda seneye Lakers'ın karşısına büyük bir rakip çıkar kağıt üstünde.. Manu ve Duncan'ın sakatlık ihtimallerini düşünmeden yazıyorum tabii bunu.. Parker, Manu, Jeff, Duncan ve Raşit korkutucu ve çok sert bir 5.. Hala kurul istiyor mudur Gregg Popovich? Yoksa normal miymiş cap için takas yapmak? Jefferson'ın karşılığını aldı mı Milwaukee Bucks Oberto, Thomas ve Bowen'la bunu açıklar umuyorum..

Milwaukee için takasın açıklanacak tek bir durumu var.. İki sene sonraki pazara dalabilmek.. Bu şekilde hiçbir şey olamayacakları belliyken, hamle yapma şansını bir yıl geriye alıyorlar.. Bir şey diyor muyuz? Demiyoruz tabii.. NBA'in içinde olan şeyler bunlar zira.. Spurs açısından takasın sonuçlarını sezonda göreceğiz.. Batı'ya tekrar renk geliyor gibi..

2 yorum:

pclion dedi ki...

Oberto'yu Detroit'e paslamışlar Amir Johnson karşılığında. Oberto'nun kontratı garanti olmadığından cap açma şansları var, bu da free agent piyasasına hazırlandıkları anlamına gelebilir. Ben de gaza gelirsem bir takas yazısı yazacağım...

Russell dedi ki...

Rasheed işi de olursa, Lakers'a rakip olmaktan ziyade, çok ağır favori olurlar Batı'da.. Oberto, Bowen ve Thomas üçlüsünden de bazılarını buyout'la alacaklar sanıyorum..