24 Haziran 2009

foye + miller for no. 5


Ajanslara bu gece düştü haber, Minnesota Timberwolves ve Washington Wizards klas bir draft takasına imza attılar.. Randy Foye ve Mike Miller bundan böyle Washington Wizards forması giyecekler.. Bunun karşılığında Minnesota Timberwolves'a geçenler ise Etan Thomas, Darius Songaila, Oleksiy Pecherov ve 2009 draft'indeki Washington Wizards'ın 5. sıradaki seçim hakkı..

El değiştiren kontratlar göz önüne alınınca iki taraf için de ek bir külfet ya da cap boşaltma gibi bir durum mevcut değil.. Tamamen takımların hedefleri ve yapıları düşünülerek yapılmış, ilk bakışta hoş bir takas.. Wizards'ın elindeki Arenas-Butler-Jamison üçlüsü yukarıyı hedeflemeleri için yeterli ki Arenas'ın sakatlıkları nedeniyle Eddie Jordan'ı gönderip kendi kendilerini yok ettiler.. 5. sıradan gelecek yıldız adayının Wizards için bir önemi yok.. Ellerindeki oyuncuları iyi oyuncularla destekleyip, önlerindeki yıllar içinde daha yukarıyı zorlamaları gerekiyor.. Mike Miller'ın Gilbert Arenas'ın yanına gelmesi büyük avantaj.. Daha da önemlisi Arenas'ın belli olmayan durumunu Randy Foye gibi ligin ortalamasının biraz üstünde olan bir oyuncuyla yedeklemeyi de başardılar.. Sağlam bir Gilbert Arenas'la son derece alternatifli bir back court'a sahip olacak Washington Wizards.. Uzun rotasyonundan isimler verdiler ama Haywood-Thomas ikilemini çözmeleri ayrı bir avantaj.. Seneye Andray Blatche ve Javale McGee'ye daha çok iş düşecek..

Minnesota Timberwolves PostMcHale sendromu yaşıyor.. Al Jefferson ve Kevin Love dışında elde hiçbir şey kalmadı.. Bu seneki draftte 5. ve 6. sıradan seçme hakkına sahip oldular bu takasla.. Ki ilk turda bunun dışında 2 hakları daha var ama gelecek oyuncular da bu batıda yaralara merhem olmayacak.. Hedefleri 2 yıl sonraki pazara dalmak.. Bu çekirdeğin yanına sağlam bir yıldız çekebilirlerse 5 yıl sonra yukarıyı hedefleyen bir takım haline gelebilirler.. İşleri zor, ama imkansız değil..

0 yorum: