24 Haziran 2009

her şey "rubio" için...


“Nerede hareket, orada bereket” demişler. Minnesota Timberwolves yeni menajer olarak David Kahn’ı getirdiğinden beri oldukça hareketli, gerçekten de bereketli bir hareketlilik. Yıllardır Minnesota’da yapmadığını bırakmamış olan Kevin McHale'in takımla ilişkisi koparıldı. Bu Kuçular için “ikinci bahar” anlamını taşıyordu. Ve şimdi draft zamanı. Kahn göreve geldikten sonra işine iyi sarıldı. McHale’den aldığı enkazı temizlemeye kararlı. Yıllarca yapılan yanlış seçimler ve sonrasında hep geriye doğru giden bir Minnesota. Bu makus talih değişecek gibi. Bu hareketlilik bunun habercisi gibi.

Dün yapılan takasla Mike Miller, Randy Foye karşılığında Darius Songaila, Etan Thomas, Oleksiy Pecherov ve en önemlisi 2009 draftındaki beşinci sıra. Bu ne anlama geliyor?

Öncelikle Minnesota’nın şu an itibarıyle 5., 6., 18. ve 28. sıradan seçim hakları olmuş oldu. Diğer bir ifadeyle ilk turdan 4 seçim hakkı. Normalde her takımın ilk turdan bir hakkının olduğu düşünülünce 4 seçim hakkı bir hayli fazla olsa da, aynı zamanda elini kuvvetlendiren bir durum. Minnesota’nın yıllar öncesinden tabi takımın dibe vurmasıyla da alakalı olarak bir Ricky Rubio arzusu var. David Kahn’a bu arzuyu sonuçlandıracak gibi görünüyor. Bu yüzden ilk turdan dört hakka sahip olması, Minnesota’nın ilk turdan dört oyuncu seçeceği anlamına gelmiyor. Rubio’yu seçebilmek adına kendi seçim sırasını yükseltmeye çabalıyor. İlk sıradan Clippers’ın Griffin seçimi kesin gibi. Önemli nokta burada Memphis. Kahn, Memphis ile sıkı pazarlık içinde. 5. ve 18. sıra karşılığı 2. sıra ilk önerisi olacak Kahn’ın. Kevin Love'ı vermeye kadar gidebileceğini düşünüyorum açıkçası. Takasın draft öncesi olmaması da mümkün. Seçim sonrası da takas yapılabilir artı Memphis ikinci sıradan seçim yapıp, Rubio’yu seçerse büyük ihtimal takas edecektir. Minnesota’nın planı bu şekilde. Drafta bir gün var ve Kuçular adına oldukça yoğun geçecektir. Muhtemelen bir ya da daha fazla takasa imza atacağımız aşikar.

Giden oyuncular ve gelen oyunculara bakacak olursak; Randy Foye’dan kurtulduğumuz için seviniyorum. Yıllarca takımın temel parçası olacak diye bekledik durduk. Bir de Minnesota’nın draft klasiği “seçtiğimi takas ederim” mantığı ile Brandon Roy’a karşılık takas edilmiş olması. Bir tarafta Roy, bir tarafta Foye. Biri kendisi ve takımını yukarı çekerken, diğeri dibe doğru çekilmekteydi. Neyse lafı uzatmaya gerek yok. Foye artık gözümün önünden uzak olacak diye seviniyorum. Mike Miller bizdeyken o alıştığımız üçlüklerini gösteremedi ama takımı gerekli anlarda frenleme, yönetme adına iyi işler yapıyordu. Bir şeyi istiyorsanız, bazı şeylerden de feragat etmeyi bileceksiniz.

Etan Thomas ve Darius Songaila iyi birer bench oyuncusu olurlar. Ötesini kimse beklemiyor zati. Etan Thomas’ın kontratının son sezonu. Oleksiy Pecherov’un da önümüzdeki sezon takım opsiyonu bulunmakta. Kontrat açısından bir tek Songaila sıkıntılı. Ancak dediğim gibi bu yaz bizim için oldukça hareketli geçecek. Sezon henüz yeni başlıyor.

*David Kahn bize Rubio’yu getir.

0 yorum: