25 Haziran 2009

şarkılarla geçtim aranızdan


Kazım Koyuncu aramızdan ayrılalı 4 yıl oluyor. Anlatacak çok şey var hakkında ama en zor anlatabilecek kişi belki de benim. Kazım'ı tanımak ve düşüncelerinin üzerinden bir kere daha geçmek isteyenlere önerim Ümit Kıvanç'ın "Şarkılarla Geçtim Aranızdan" isimli belgeselini izlemeleri olacak. Her ne kadar Ümit Kıvanç belgeseli desem de, aslında Kazım'ın daha çok kendini anlattığı bir belgesel demek daha yerinde olur. Eminim ki sizi de derinden etkileyecektir.


Ağırlıklı olarak bir bölgenin şarkılarını söylemesine rağmen doğusundan batısına bu ülkenin her yerinde sevilmesi yapmak istediği işi aslında layıkıyla yaptığını gösteriyordu. O hep farklıydı ve hep sevildi. Trabzon'da da, Hakkari'de de konser verebiliyordu. Halkı kucaklayamayanlara inat, halkı onu kucaklıyordu. Özelmle anıyoruz ve asla unutmayacağız. Nur içinde yat denizin çocuğu...

1 yorum:

saLsa dedi ki...

Süper bir adamdı, hani dinlerken, izlerken falan sanki kardeşinmiş hissini uyandırıyordu sana. Samimiydi, sen gibiydi, ben gibiydi, biz gibiydi, deniz gibiydi.

Ama aslında eşsizdi..

Toprağın bol olsun koca kalpli adam.. Bil ki biz hala senin şarkılarınla ağlıyoruz, aşık oluyoruz, seviniyoruz..