25 Haziran 2009

shaq yeni evinde



Kobe Bryant, Dwyane Wade ve şimdi de LeBron James...

Shaquille O'Neal halkayı tamamladı, halihazırda ligdeki en iyi üç oyuncuyla da yan yana oynamış olacak bu transferle. Peki bu yeni bir şampiyonluk getirir mi sorusuna cevap: neden olmasın? Shaq'ın oyun yapısı Cleveland'ın set hücumlarına uyuyor. Ayrıca etrafında Boobie, Mo ve West gibi şutörler olacağı için içeride daha rahat edecektir Kocaoğlan.

Bunun yanında Shaq, dakikalarını Zydrunas Ilgauskas ile paylaşacağı için yorgunluk diye bir şey de kalmayacaktır. Her iki oyuncunun da verimini arttırabilecek bir durum bu. Sonuçta Shaq son yıllardaki en iyi sezonunu bu sene geçirdi, fiziki olarak da 37 yaşına rağmen gayet iyi durumda.

Maddi olarak da çok dengeli bir takas. Ben Wallace'ın 14, Sasha Pavlovic'in de 5 milyon dolarlık kontratları bu sezon bitiyor... Tıpkı Shaquille O'Neal'ın 20 milyon dolarlık sözleşmesinde olduğu gibi.

Her şey bir kenara, Orlando serisinde Dwight Howard'ın verdiği türde bir zararı artık kimse veremez Cleveland'a. Shaq, yeni Süpermen'i çemberin yakınından uzaklaştırmayı başaracaktır.

Shaq kariyerini 2010'da tamamlayacağını daha önce söylemişti. İşte eğlence şimdi başlıyor. Bakalım NBA tarihinin bu efsane figürü son sezonunda yeni bir yüzük takabilecek mi?

0 yorum: