22 Haziran 2009

nick calathes


Nick ile bizimkisi tam bir love and hate relationship. Bu sene okulum University of Florida'ya tek başına kazandırdıkları bir tarafta, Marreese Speights gibi bizi 2. senesinin sonunda bırakıp gidecek olması diğer tarafta... Kendisine de kızmak zor, bir sene boyunca kafayi yedirtti takım arkadaşları -ki seneye Alex Tyus'un da olmayacağı söyleniyor. Gerci Kenny Boynton recruit edildi ve güzel bir ışık doğabilirdi Gators adına... Hem de Rick Pitino'nun yanında yetişmiş Billy Donovan, bu sefer staff'e Pitino Jr. ı da eklemişken...

Nick, Yunan asıllı Amerikalı bir aileden geliyor. Abisi Pat de Saint Joseph'ten mezun olduktan sonra, bu seneyi Maroussi'de gecirdi. Aslında ikisi de kariyerlerine uzun boylu oyun kurucular olarak başladılar. Nick 1.98 civarinda ve muazzam bir oyun zekâsı var. Zaten o boy ve özelliği söyleyince akla ilk gelen tabii ki Theo Papaloukas oluyor. Klasik Türk kafasıyla "Nick kendini spora verip karı-kız-kumara kaptırmazsa Papaloukas'tan bile daha komple bir oyuncu olacaktır" derim. Sene başında ilk macta Billiy Donovan resmi olarak açıklamasa da, kumar yüzünden kenarda başlatmıştı Nick'i.

Theo'dan daha komple bir oyuncu lafının altında muazzam bir set-shoot'u olması ana neden. Çok enteresan bir şut stili var. Ayakları yerden oldukça minimum kalkıyor ama boy avantajıyla bu stil ona bir sorun teşkil etmiyor. Savunmacılar kesinlikle yakından almak zorunda, çünkü şut mesafesi oldukca geniş. Diplerden çıkıp perdelerden sonra şutu cok etkili olmasa da, fiziğinden beklenmeyecek bir çabuklukla ayaklarını yerleştiriyor ve şutunu kullanabiliyor.


Şutunun yanı sıra dribbling esnasında omuzlarını ve hatta kalçasını bu kadar güzel kullanan cok oyuncu da yoktur. Atletik olmamasını bu özellikleriyle çok iyi kapamakta. Biraz da bu yüzden Avrupa'da NBA'de yapabileceğinden daha büyük katkı verecektir. Bu seneki 17-5-6'dan biraz fazla istatistikleri de ne kadar çok yönlu bir oyuncu olduğunun göstergesi. Özellikle 3'lü tehdidin her birinin kendisinde bulunması çok önemli.

Atlet olmamasının dışında belki de en büyük eksiği savunması. Çok iyi top calma ortalamaları var, genellikle hücumcu onu geçtikten sonra uzun kollarıyla top calar, ya da zekâsıyla pas arasına oynar. Tabii bir de Florida'da ona tanınan top kullanma süresi ve serbestliği PAO'da bulamayacaktır bu sene. 2 metrelik Nick oyun kurarken 1.80'in altindaki Erwing Walker ve Walter Hodge kanatlarda saniyelerce top bekliyordu setlerde.

0 yorum: