18 Haziran 2009

federasyon ne iş yapar?



Dün akşam yaşanan çirkinliğin üzerimdeki etkisi hala sürüyor. Kolay bir durum değil sonuçta, basketbolun zirvesi olarak değerelndirilen bir seri sonunda yaşanan olayları kabullenebilmek imkansız. Sonucunda ülkede spor kültürü oluşması bekleyen ben gibilerin umutsuzluğa düşmesi de gayet doğal. Fakat bazı şeyler hiç açıklanabilir durmuyor.

Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın bu tip bir olayı herkes tarafından çok büyük tepki toplar . Ve olayın ardından kurumlar yaşananları kınayan bildiriler yayınlar. Şu ana kadar medya da birçok kişinin olayı kınayan demeçlerini gördük. Fakat basketbolun zirvesi Türkiye Basketbol Federasyonu yaşanları ilk kınayan olması gerekerken ve belki sabaha kadar konu ile ilgili toplantılar yapması gerekirken kınamak bir yana olayları görmedi bile! Evet gerçekten garip bir durum. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun sitesinde olaylara ilişkin bir kınama yazısı bir yana olayların olduğuna dair bir emare bile yok. Maç kritiği sadece sportif olaylarla sınırlı... Sadece kritik değil, aynı yazıdaki fotoğraflar arasında maç sonunda yaşanan arbede ile alakalı hiçbir görsel mevcut değil!

Gelişmeleri izlemeye devam edeceğim. En çok merak ettiğim şey bu ülkenin basketbol federasyonunun ne zaman kurumuna-kendisine demiyorum- yakışır bir tepki ortaya koyacağıdır.

2 yorum:

HotSauce21 dedi ki...

turgay demirel,aziz yıldırım korkusundan kupa törenine bile katılmadı muyucum,kimi neye kınayacak bu federasyon

agopist dedi ki...

5. maçta koçun hakemi arkasından itip hakaret etmesi, Mirsad'ın küfüleri, yöneticilerin açıklamaları vs cezasız kaldı. ip orda kopmuştu. Federasyonun varlığı ordan başlamalıydı..