22 Haziran 2009

demirel konuştukça batıyor!



Vatan gazetesinin bugünkü baskısında yayınlanan bir röportaj olayı bir boyut öteye taşıdı. Demirel bir düdüğün seriye gölge düşürdüğünü iddia edebilecek kadar ileri gidiyor. Demirel genellikle medya önünde aşırıya kaçmayan biridir. Bu derece kontrolünü kaybetmesi nasıl izah edilebilir bilmiyorum. Fakat şu bir gerçek ki hedeflediği şeyi kısmen de olsa başarıyor. Akl-ı selim sahibi olmayan kişiler röportajın hemen altında "Fenerbahçe'nin hakkı yenildi!" mealinde bir şeyler karalamaya başlamış bile. Forumlarda "federasyon başkanı hakemi suçladı!" mealinde yazılar dönmeye başladığında, bir sonraki Efes maçında saha içerisinde benzer olayları yaşamayacağımızı kim garanti edebilir? Fanatizmi körüklemesi gereken son kurum federasyon iken, Demirel'e bu kadar kontrölünü kaybettiren şey ne?

Her şeyi geçiyorum, "bir federasyon duruşu nasıl olur"a geliyorum. Madem ki bu kural kurullarında görüşülmüş ve "bu karar uygulanmayacak" denilmişse, o zaman bu durumun bir cezası var ise yine kurullarda verilmesi gerekmez mi? Eğer sen bu kararı kurullarına bırakmıyor ve medya önünde alakası olmayacak kişileri tahrik edecek şekilde kamuoyuna duyuruyorsan hatanı ikiye veya üçe katlamış olursun. Ama anlaşılan o ki bu olayın sadece basketbol boyutu yok. Ve ne yazık ki bu söylemleri hiç sevmesem de işin arkasında başka olaylar olabileceği konusunda soru işaretleri oluşuyor zihnimde. Aynı Demirel o kadar kontrolünü yitirmiş olacak ki beşinci maç sonunda verilen cezaları yeterli gördüğünü söylüyor. Bunu iddia eden bir federasyon başkanı herhalde kan çıkmazsa ceza yok demek istiyor olsa gerek!

1 yorum:

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

federasyon da bir şeylerin olduğu açık... Orada uygulanan kuralda açık... Demirel bu organizasyonun başkanı olarak duruşu da bellli. Böyle bir şeyden sonra hakemi _haklı verdiği bir karar sonrası- ateşe atması, kupadan sonra ligde de efese kupasını vermekten yalan yere kaçması... federasyonun 5. maç sonrası Rasim'i günah keçisi seçip ceza verirken ne mirsad'a ne Tanjeviç'e dokunamaması... ve şimdi abas açıklaması... bu zamana kadar böyle şeyleri duymamıştık ondan belli ki üzerinde bir şeylerin baskısı var...