9 Temmuz 2009

otuzyedi


Ron Artest'in müzik tutkusunu bilmeyen yoktur herhalde. Indiana Pacers'ta oynarken yeni albümünü tanıtmak için kulüpten izin isteme cüretini göstermişti. TruWarier adı altında bir plak şirketi ve iki albümü var Ron Artest'in. Beş yıl için 34.3 milyon dolarlık bir sözleşmeyle Los Angeles Lakers'a giden Artest, yeni takımında bu müzik tutkusunu formasına yansıtacak.

Aslında Ron Artest kariyeri boyunca Dennis Rodman ile aynı cümle içinde kullanıldı. Ron Ron daha önce Rodman'a saygılarını sunmak için 91 numarayı giymişti. İlk başta Lakers'ta 37 numarayı tercih etmesinin sebebini de Rodman'a bağlamıştım, çünkü Rodman Lakers'ta 73 giymişti. Ancak işin aslı öyle değilmiş.

Ron Artest 37 numarayı Michael Jackson'ı anmak için giymiş. Çünkü Jackson'ın 1980'lerde yaptığı Thriller albümü, en çok satanlar listesinde 37 hafta boyunca bir numarada kalmış. İnce düşünce, tebrik ettik kendisini.

6 yorum:

mustafa taha dedi ki...

Bir dipnot düşmek gerekiyor. En çok satanlar listesi değil, Billboard Albümler listesi söz konusu 37 haftanın geçtiği mekan...

Adsız dedi ki...

Gerçekten Popun kralı Michael Jackson'da bunu görebilseydi çok güzel olurdu bizde Ron artest'i tebrik ediyoruz.

İsmail Şenol dedi ki...

Dipnotu düşmüşsünüz iyi, güzel de sözkonusu Billboard 200 listesi en çok satan albümleri sıralayan bir liste.

http://en.wikipedia.org/wiki/Billboard_200

mustafa taha dedi ki...

emil zatopek kardeşim; o liste en çok satanlar diye anılmıyor dediğim buydu...

İsmail Şenol dedi ki...

Öyle bir mantık güdersek Billboard albümler listesi diye bir şey de yok sevgili Mustafa Taha.

Ancak sonuçta haklısın, en çok satılan albümleri belirtmek için hazırlanan listenin adına en çok satan albümler listesi dediğim için hata yapmışım.

Düzeltmen için teşekkürler.

mustafa taha dedi ki...

Sevgili Zatopek http://www.billboard.com/bbcom/charts/genre_index.jsp adresinde de yer aldığı gibi çok sayıda billboard listesi söz konusu.
Üstelik düzeltme yapmamış, dipnot düşmüştüm...

sağlıcakla kal :)