1 Temmuz 2009

marijonas petravicius


Hani bazı oyuncular vardır, "yahu bizim ligin takımları neden ilgilenmezler" dersiniz. Yani nasıl gözden kaçırırlar ki?

Marijonas Petravicius da benim için öyle bir adam. Yıllardır çizgisini hiç bozmadan oynayan, atletik, güçlü, sırtı dönük oynamayı becerebilen, disiplinli, az faul yapan, savunma yönü kuvvetli, pota altı için biçilmiş kaftan oyunculardan biri Avrupa'daki. South Carolina mezunu uzun, hücum potansiyeliyle de geçen sene Eurocup Final Eight'ine damgasını vurup MVP ödülünü kapmıştı.

Ancak ne hikmetse biz bayılırız ikinci-üçüncü sınıf Amerikalılara bol kepçeden paraları vermeye. İşte bizim kulüplerin yapamadığını, son yıllarda transfer konusunda akıllıca işler yapan Armani Jeans Milano başardı. Petravicius iki yıllık kontrat imzaladı Giorgio Armani'nin takımıyla. Bu sene onlara hem Siena ile olan şampiyonluk mücadelelerinde, hem de Euroleague'de önemli katkılar vereceğini düşünüyorum.

Yine 14 sayı-7 ribaund gibi istatistikleri alışkanlık haline getireceğini tahmin ediyorum. Katelynas'dan sonra takımın da ikinci Litvanyalısı oldu böylece. Bu arada Armani büyük destek veriyor ekibe. Hatta kulübün maddi destekçileri arasında küçüklüğü oralarda geçen Kobe Bryant, Inter başkanı Massimo Moratti ve Milan Başkanı Adriano Galliani de var.

Avrupa basketbolundan görüntüleri izlemeye başladığım 80'lerin ortasında efsane takımdı ne de olsa... O zaman Mike D'Antoni, Bob McAdoo, Dino Meneghin, Ken Barlow gibi isimlerle dolu kadrosuyla Philips ve Tracer sponsor isimleriyle fırtına gibi esiyorlardı. Üst üste iki sene Avrupa şampiyonu olmuşlardı ki üçüncü de yakalarına Jugoplastika yapışmıştı. Sonrasında Djordjevic ile gelen Koraç Kupası'nı 90'ların ortalarından itibaren Stefanel ismiyle Bodiroga, Gentile, Fucka, De Pol gibi yıldızlarla dolu kadro izlemişti.

Bir ara bocalayan kulüp, tekrar eski günlerine dönmenin peşinde. Petravicius çok yerinde bir transfer onlar için. Maurice Taylor ekipte kalacak galiba. Bu sene ligde final oynadıkları Siena ile aradaki farkı kapamaları için daha fazla uğraşmaları lazım.

Bu arada hazır geçen seneki Eurocup'dan bahsetmişken ve hazır da Rusya'da maddi kriz kendini gösterirken eğer mümkünse 2.16'lık 1986 doğumlu Timofey Mozgov'u bari Türkiye liginden birileri ilgilenip alsa.

1 yorum:

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

onu kayıp ettik.. Ama yanı takımdan ABD li Chuck Edison var.. Hadi onuda geçtim Zadar nın Mekadon oyuncusu Todor Gečevski var... Türk telekoma karşıda çok iyi oyamıştı ve europ cup altın beşine seçimişti..