12 Haziran 2009

ya milyon dolar ya ölüm


Tim Donaghy’yi bilirsiniz. NBA’de 13 yıl hakemlik yapan TD, son iki sezonunda bahis işine bulaşmış ve kasıtlı düdükleriyle birçok maçın sonucunu etkilediği için 15 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 42 yaşındaki eski hakem şu sıralarda hapiste.

Ceza aldıktan sonra dört çocuğunun annesiyle boşanmak zorunda kalmış ve her şeyi itiraf ettiği için mafya peşine düşmüş.

Pişman olduğunu, hayatının geri kalanında bu utancı taşımak zorunda kalacağını ve cezası neyse çekmeye hazır olduğunu söylemişti Donaghy. Ancak bu mafya için pek yeterli olmamış. Tim Donaghy, hapisteyken oda arkadaşlarından biri tarafından saldırıya uğramış.

Florida’nın Pensacola şehrindeki düşük seviye korumalı bir hapishanede kalan Donaghy’nin oda arkadaşı, bir sopayla eski hakemin sağ dizine vurmuş. Bununla da yetinmeyen saldırgan, “bu bir şey değil, önce dizlerini kıracağız, sonra kafana kurşunu yiyeceksin” şeklinde pek dostane olmayan şeyler söylemiş. Bu sözleri söylerken yüksesk sesle konuştuğunu tahmin ediyorum, ki iddialara göre kendisi New York mafyasının bir adamıymış.



Neyse, Donaghy özel korumaya alınmış ve saldırgan oda arkadaşı da başka bir hapishaneye sevk edilmiş. Eski hakem buna rağmen önlemleri yeterli bulmuyor ve Tampa’daki yarı açık bir hapishaneye sevkedilmek istiyor. Donaghy’nin cezası 24 Ekim’de bitecek.

Tahmin edin çıkınca ne yapmayı planlıyor TD? Eğer olur da New York mafyasından kurtulabilirse, yaşadığı her şeyi anlatacağı bir kitap yazacakmış. Tabii ki hangi maçı nasıl sattığını öğrenmek ilginç olacak tüm takipçiler için. Eminim ki Donaghy, mafyadan nasıl kaçacağını düşündüğü kadar bundan kazanacağı milyon dolarların da hayalini kuruyordur. Eh, kendisi zaten para sevgisi yüzünden burada değil mi?

1 yorum:

tropenpflanze dedi ki...

Umarim yazabilir o kitabi, lakin yazabilecegini hic zannetmiyorum. Basligi atar, on sozu yazar sonra birileri kafasina sIkar.. Yani en azindan Türkiye'de durum bu sekilde cereyan ederdi..