22 Haziran 2009

jrue holiday



Bu kadar iddialı konuşunca insanların başına kötü şeyler gelir genelde ancak şunu söylemek istiyorum, bu çocuk draft'ın en büyük aldatmacası. Bu sezon birçok UCLA maçı yayınlandı ve hiçbirinde "geleceğin süper yıldızı" görüntüsünü vermedi Jrue Holiday.

Tamam, Ben Howland'ın savunma ağırlıklı sisteminde öne çıkmasına pek imkan yok, zaten birinci sınıf öğrencisi olduğu için kendini göstermesi zordu ama Amerikan medyasında çıkanlara bakınca "biz bu işten hiç anlamıyormuşuz" demek geliyor insanın içinden.

Holiday tipik bir 1,5 numara. "O da ne demek" derseniz, şöyle bir yanıt gelir ardından: Fiziği iki numara için, oyun kuruculuğu da bir numara için yetersiz. Uzman olduğu bir konu yok. Fena ribaund almaz, kuvvetli ve çabuk ilk adımı var, saha görüşü iyi ve kazanmak için elinden gelen her şeyi yapar. Ancak bu kadar.




Holiday'in ne güvenilir bir şutu var, ne NBA'de oyun kurucu oynayabilecek kadar iyi top hakimiyeti. Atletizmi fena değil, ancak kıyaslandığı Westbrook, Stuckey gibi adamlarla aynı cümle içinde konuşulacak kadar bile iyi değil. Henüz çok genç olduğu için (1990 doğumlu) tecrübe kazandıkça yeteneklerini daha öne çıkarabilecektir ama daha çok zamana ihtiyacı var. NBA'de iki numara olmasına imkan yok, bu yüzden bir numara oynayacak. Bu noktada en azından ceza şutunu geliştirmesi gerekiyor.

Öte yandan Holiday sürekli çalışan, maç içinde elinden gelenin fazlasını veren bir oyuncu. Rakip savunmayı iyi okuyor ve takım arkadaşlarını oyuna katma konusunda gayet iyi. En büyük sorunu herhangi bir uzmanlık alanı olmayışı. Eğer kendine "savunma uzmanı" etiketi almayı başarırsa, birçok takımda iyi bir görev adamı olabilir. Ancak bu kadar, Holiday'in süper yıldız olmasını beklemeyin.

0 yorum: