17 Haziran 2009

jordan hill


Eğer NCAA’de en çok gelişme gösteren oyuncu ödülü olsaydı, şüphesiz ki bunu Jordan Hill alırdı. Draft’a girme kararı almadan önce bir sezonda ortalamalarını 5 sayı ve 3 ribaund arttıran Hill, bir anda draft’ta ilk on için düşünülen oyuncular arasına girmeye başladı.

Teknik detaylara girmeden önce Jordan Hill’in ne kadar çalışkan olduğundan bahsetmek gerekiyor. Hani “her antrenörün takımda görmek istediği oyuncu” diye klişe bir laf vardır ya, Hill bu tanıma bire bir uyan tarzda bir oyuncu. İnanılmaz çalışkan, oyundan bir an için kopmayan, konsantrasyonu her zaman üst seviyede, atlet ve hareketli bir pota altı gücü Jordan Hill.

2.09 boyunda ve 2.17 kulaç uzunluğuna sahip olan Hill’in patlayıcılığı muazzam. Karşısında durmaya çalışan savunmacılar genellikle faul yapıyorlar. Yüksek top hakimiyeti olmasa da, çabukluğu sayesinde dribling ile çembere ulaşabilen biri Hill. Bu sayede birçok faul alıyor ve serbest atış çizgisine gidebiliyor. Orada ne yaptığını sormayın, zira oyununun en kötü yönlerinden biri faul çizgisindeki yüzdesi. Son sezonunda %65 ile oynamış Jordan Hill.



Ribaundlar, muhtemelen Jordan Hill’in oyununun en kuvvetli yönlerinden biri. Üç yılda Arizona Üniversitesi tarihinin en çok ribaund alan dokuzuncu oyuncusu olmayı başaran Hill, bilhassa hücum ribaundlarında çok etkili. Uzun kolları ve atletizmi sayesinde gayet iyi bir blokçu olan Jordan Hill, savunma yönüyle lige hazır oyunculardan biri. Müdafadaki tek sıkıntısı erken faul problemine girmesi.

Hücuma gelindiğinde Jordan Hill’in sıkıntıları ortaya çıkıyor. Hill, lise birinci sınıfa kadar basketbol oynamamış ve dersleri iyi olmadığı için lisedeki üçüncü yılında da kenarda oturmak zorunda kalmış. Bu yüzden çok yetenekli olmasına rağmen NBA için hazır bir hücum silahı olduğunu söylenemez. Her pozisyonu smaçla bitirebilmesi, ayak çabukluğu ve pick&roll esnasında bir tank gibi olması tecrübe kazandıkça Amare Stoudemire benzeri bir oyuncu olabileceğinin bir göstergesi. En azından Arizona maçlarını izlediğinizde oyununun ona çok benzediğini görebilirsiniz.

Temmuz sonunda 22 yaşında olacak Jordan Hill. Buna rağmen potansiyeline ve çalışma azmine bakıldığında gelişimini sürdüreceğini ve üç-dört sene içinde ligin etkili uzunlarından biri olabileceğini söylemek mümkün. JH, yeni bir Amare Stoudemire olur mu bilinmez, ancak kesin olarak söylenecek tek bir şey var: bu çocuk gittiği takımda taraftarın favori ismi olacak.

0 yorum: