11 Haziran 2009

demar derozan



DeMar DeRozan basketbol için yaratılmış. 2 metre boyunda, 2.06 kulaç uzunluğu olan ve tam 98 cm sıçrayabilen (bu konuda ne kadar iyi olduğunu anlamak için mikrofonlarımız üstad Kerem’de) bu çocuğu, gelecek yıllarda bol bol en iyi 10 hareketin içinde izleyeceğiz. Merak edenler, bir yıl önce McDonald’s turnuvasında neler yaptığını şu linkten görebilir.

Hareketleri güzel, peki ya oyunculuğu? İşte orada bazı soru işaretleri var.

Öncelikle Toronto Raptors’ın ilgisinden dolayı ortalarda dolaşan “yeni Vince Carter” yakıştırmalarını bir kenara bırakın. Aynı cümlede kullanılmaları dahi söz konusu değil. DeMar DeRozan, atletik yeteneklerine çok güvenen, bu avantajını kullanarak içeriye ettiği penetrelerle sayı bulan bir oyuncu. Takdir edersiniz ki, NBA’de böyle bir fiziksel avantajı olamayacak.

DeRozan’ın oyun zekâsı ve şutu berbat. Penetrelerinde sürekli sağa doğru gitmesi onu NBA seviyesinde kolay savunulabilir bir oyuncu yapıyor. DeRozan üstüne üstlük maç içinde kaybolmalarıyla meşhur. Öyle maça ağırlığını koyup takıma galibiyet getirmesini bekleyemezsiniz.

Peki bu kadar kötü bir oyuncuysa, neden adı ilk beş sıra için geçiyor? Cevap çok açık: potansiyel. DeMar DeRozan kendini sürekli geliştiren bir oyuncu. Çalışmayı çok seviyor ve iyi bir koçla birlikte çok daha verimli bir oyuncu olabilir. Ayrıca sahaya çıktığınde elinde ne varsa onu yansıtıyor. Hakkında yazılan gözlemci raporları da şutunun gelişmeye müsait olduğunu söylüyor.

Tipik bir ghetto hikâyesi var DeRozan’ın. Henüz 10 yaşında smaç yapmaya başlamış ve uzun süre NBA hayalleriyle büyümüş. USC’de dört yılını geçirseydi durum farklı olur muydu bilinmez, ancak DeRozan’ın şu anda NBA için hazır bir oyuncu olduğunu söylemek çok zor.

Hem unutmayın, bu lig ne James White’lar, ne Rodney Carney’ler gördü...

1 yorum:

pclion dedi ki...

Geçen sene çok sıkı takip etmiştim draftları, bu sene geçtiğimiz sene kadar hakim değilim. Ömer Aşık'ın drafta giriyor olması da etkendi tabii geçen sene.

Gördüğüm kadarıyla bu sene Griffin ve diğerleri olacak, o yüzden zirve için pek heyecan yok. Nbadraft.net'e göre Rubio 4'e düşmüş, şaşırdım baya. James Harden biraz daha ağır basıyor anlaşılan...