4 Haziran 2009

büyük lokma ye, büyük söz söyleme


Boş vakit bulduğumda ziyaret etmekten en çok zevk aldığım internet sitelerinden biri Sports Illustrated'ın arşivindeki tüm dergilerde yer alan makale ve yazıların erişime açık olduğu vault.sportsillustrated.cnn.com . Biraz önce yine bu sitedeyken Kobe Bryant'ın henüz liseyi yeni bitirip erken profesyonel olma kararı aldığı dönemde kaleme alınmış ve 6 Mayıs 1996 tarihli sayıda yayınlanmış bir yazıya denk geldim.

Yazının son paragrafında yazar Michael Bamberger dönem Boston Celtics'te "basketbol geliştirme" departmanı (nasıl bir departmansa artık!) direktörü olan Jon Jennings'ten de görüş alıyor. Jennings, Kobe Bryant'ın erken profesyonel olma kararı almasına dudak büküyor ve Kobe'den 1 sene önce NBA'e adım atan bir başka liseli Kevin Garnett'i de işin içine katarak şöyle diyor: "Bence Kobe çok büyük bir hata yapıyor. Benim bugüne kadar gördüğüm en iyi liseli olan Kevin Garnett'in bile erken profesyonel olmasına karşıydım. KALDI Kİ KOBE,BİR KEVIN GARNETT DEĞİL."

Hmmm....

ŞİMDİ NEREDELER?
KOBE BRYANT

11 kez All-Star seçilen Bryant kariyerinde şu ana kadar 3 NBA şampiyonluğu, 1 normal sezon MVP ödülü, 3 All-Star MVP ödülü, 1 olimpiyat altın madalyası kazandı ve kariyerindeki 4. NBA şampiyonluğunu kazanmak için çabalıyor.

JON JENNINGS

NBDL'de Maine Red Claws adlı takımda Başkan, Genel Menajer, Muhasebeci, Tesisatçı, Çaycı, Cheerleader olarak çalışıyor. Yol+Yemek+SSK da cabası...


Ne diyelim... öngörüleri güçlü bir adam...Jon Jennings

0 yorum: