11 Haziran 2009

banvit gaza bastı

Beko Basketbol Ligi'nde final heyecanı yaşanırken ufak ufak transfer dedikodu ve hamleleri de şekillenmeye başladı. Sezonun açık ara en büyük hayal kırıklığı yaratan takımı olan Banvit transfere hızlı başladı. Sezonu hüsranla kapatan takımlardan biri olan Telekom'da suçun her zamanki gibi Ercüment Sunter'in yerine basketbolculara kesilmiş olması sebebiyle kadrodaki oyuncular kapışılmaya başladı bile.

Sezon bitmeden önce Orhun Ene'yle anlaşan ve kadroda yeniden yapılanma planları yapan Banvit için Telekom'un ıskartaya çıkan oyuncuları da biçilmiş kaftan durumunda. Sezon ortasında Joe Crispin'in sözleşmesini uzatmışlardı ama Orhun gelir gelmez Crispin'in kendi planları içinde olmadığını üstüne basa basa söylemişti. Crispin özellikle eli ısındığında inanılmaz skorer bir oyuncu ama skor yapamadığı maçlarda da takımı adına oyundan kopuşun en büyük sorumlularından biri. Orhun'un planlarında yer almayışının Crispin'in bu tip istikrarsız performanslarından kaynaklandığı düşünüyorum.

Barış Ermiş ligimizin gezgin oyuncularından. Bir sezon zirveye oynayan, diğer sezon orta seviyeli kadrolarda onun adını görmeye alıştık. Beşiktaş ve Karşıyaka forması giyerken ne kadar yetenekli olduğunu göstersede Efes Pilsen ve Telekom maceralarında çoğu maç saniye bile almadan benchi ısıtırken izledik kendisini. Güçlü fiziği, atletizmi, mücadele gücü ve savunmadaki sert duruşu Barış Ermiş'in beğendiğim özellikleri. Şutununda özellikle Karşıyaka döneminden itibaren belli bir istikrara girdiğini de söyleyebilirim. Tabii Telekom günlerinde bunların hiçbirini göremedik o ayrı! Zaten hep iyi süreler alıp iyi basketbol oynadığı dönemler sonunda para ve vizyon gibi etkenlere aldanıp büyük bütçeli ama süre alamayacağı klüp tercihleriyle bazı dönemlerde kariyerine ihanet etmiş olsa da bu tericihini kendisi ve Banvit adına oldukça doğru buluyorum. Asist özelliğini de geliştirebilirse Banvit'in beklentilerini karşılayabileceğini düşünüyorum. Oyun kurucu bölgesinde İbrahim Yıldırım, Yiğitcan Turna ve Şafak Edge gibi kendi dönemlerini domine edebilen genç ve yetenekli oyun kurucu adaylarıyla Türk basketbolunun kazanacağı güzel bir rekabete girecekleri fikri şimdiden oldukça keyifli gözükmekte.

Barış Özcan kariyeri boyunca şutuyla bir yerlere gelmiş oyunculardan. Hızlı olmayan ayakları ve bu seviye için bile yeterince güçlü olmayışı ve savunmadaki zaafları saf şutör özelliğinin hep en ön planda olmasında büyük etken oldu. Oyak Renault altyapasından yetişmiş olması sebebiyle takım oyununa yatkınlığıyla Barış Özcan'da hep üst sıraları zorlayan kadroların oyuncusu oldu. Telekom'da 2 sezondur oyunun sıkıştığı anlarda benchten katkı verecek oyuncu rolünü de elinden geldiğince iyi yerine getirse de fiziksel dezavantajları onun kariyerini etkileyen en önemli özellikti. Banvit'in kemik seyirci desteğini arkasına alacağı maçları gözümün önüne getirip skorer özelliğini bolca izleyeceğimizi düşünüyorum.

1 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Telekom yetkililelrinide şu adamları yollayıp hala Sunter'i tuttukları için ayrıca tebrik etmek lazım. Hayır kendi takımlarına faydaları yok en azından ligin diğer takımlarına kıyak çekmiş oldular.